Què cal portar a la maleta?

Aquí et posem algunes recomanacions sobre el que podries considerar posar a la teva maleta per passar un curs escolar a Irlanda:

Abans de començar a fer la teva maleta, has de tenir en compte el clima d’Irlanda, ja que això definirà moltes de les coses que has de portar a la maleta. El clima d’Irlanda es defineix com un clima oceànic temperat amb una temperatura mitjana anual que oscil·la entre els 9 i 11 °C.

També és important tenir en compte en quina temporada arribaràs al país. La temporada de fred a Irlanda dura uns 5 mesos, des de novembre fins a abril. La temperatura màxima mitjana diària és inferior a 10 °C. Els mesos de maig a setembre són els més càlids, amb temperatures properes als 20 °C.

Una altra cosa que has de comprovar és quantes maletes i quants quilos pots portar. Això varia molt segons l’aerolínia, però el més comú és poder portar dues maletes:

Maleta de mà: amb un pes de 8 a 10 quilos.
Maleta facturada: amb un pes de 20 a 25 quilos.

Recorda comprovar les mides de les maletes que permet l’aerolínia, ja que moltes vegades, encara que no superem el pes, les mides de la maleta no són les correctes. És millor que no hi hagi sorpreses de darrera hora.

Què portar a la maleta facturada a Irlanda?

Com hem mencionat abans, a Irlanda fa una mica de fred. La roba d’abric sempre ocupa molt espai, així que cal portar només el necessari:

Roba adequada per al clima:
El clima a Irlanda és variable i sovint humit. Assegura’t d’incloure roba impermeable, com un bon abric impermeable i botes resistents a l’aigua. També és útil tenir roba de capes per adaptar-te als canvis de temperatura.

Calçat adequat:
Sabates adequades per a caminar, esportives i calçat impermeable per als dies plujosos.

Paraigües resistents:
Un bon paraigües et serà de gran ajuda en aquest país.

Articles d’higiene personal i medicaments:
Assegura’t de portar prou proveïment dels teus productes d’higiene personal (raspalls de dents, pasta de dents, xampú, sabó, tovalloles, etc.) i qualsevol medicament que necessitis, juntament amb una còpia de les receptes mèdiques.

Adaptadors de corrent:
També considera portar un adaptador per connectar els teus dispositius electrònics, com ordinadors i telèfons mòbils.

Documents importants:
Porta amb tu una còpia impresa de tots els teus documents importants, com el passaport, el dni, documents d’inscripció i matrícula a l’escola. També és aconsellable escanejar i guardar còpies electròniques en línia, com portar còpies dels teus documents importants (per si es perden els originals).

Assegurança de viatge i de salut:
Assegura’t de tenir una assegurança mèdica i de viatge adequada que et cobreixi durant la teva estada a Irlanda. I recorda de portar la targeta sanitària europea actualitzada.

Diners i targetes:
Porta prou efectiu en la moneda local i assegura’t de tenir una targeta de dèbit o crèdit per a emergències.

Material escolar i motxilla:
Assegura’t de tenir quaderns, bolígrafs i altres materials escolars necessaris, a més d’una motxilla resistents.

Recorda que a la maleta de mà no pots portar líquids que superin els 100 ml.

Et donem alguns trucs per fer la teva maleta i viatjar més còmodament

Fer la maleta de manera eficaç no és fàcil. Per això va bé tenir alguns tips que ajuden a fer la teva maleta de la millor manera possible, sense sobrecarregar-la i portant tot el necessari per al viatge.

Fes una llista de tot el que et vulguis emportar, perquè no t’oblidis de res.

Crea combinacions de roba que puguis posar en diferents dies i llocs, així tot el que posi tindrà sentit. Moltes vegades omplim la maleta amb roba extra i innecessària.

Doblega la roba bé i omple tots els buits de la maleta. Si et resulta més fàcil, pots enrotllar-la, així també, no s’arruga tant.

Pots utilitzar bosses de compressió o separadors per tenir-ho tot tan ben organitzat com sigui possible.

Si portes líquids, protegeix-los amb bosses de plàstic per evitar que t’embrutin la maleta en cas que s’obrin o s’esclafin.

Les coses que pesin més o ocupin més espai, porta-les posades, com per exemple: botes, abric, jersei gruixut… Així et quedarà més espai per a la resta de coses.

El millor quan anem a l’estranger són les experiències i vivències que experimentem fora de casa, així que no et preocupis si et falta alguna cosa, ja que res és imprescindible i segur que te la poden enviar o la pots comprar en el teu destí.

Inter Estades
Inter Estades