Premi al millor projecte educatiu del món

Un article molt intessant que ens parla del nou rumb de l’educació…

Larry Rosenstock, fundador de High Tech High, en San Diego (High Tech High)

Premi al millor projecte educatiu del món

Larry Rosenstock és reconegut per WISE per la seva contribució a l’educació de qualitat a través del seu innovador model d’aprenentatge que permet tenir èxit a estudiants de tots els nivells socioeconòmics.

DOHA, Qatar 20 de novembre de 2019 / PRNewswire / – El prestigiós Premi WISE d’Educació ha estat atorgat a Larry Rosenstock, CEO i fundador de la High Tech High, una xarxa d’escoles públiques concertades a San Diego, Califòrnia. SA la presidenta de la Fundació Qatar, va presentar a Larry Rosenstock, guardonat amb el Premi WISE 2019, que se celebra a Doha, Qatar, davant d’una audiència de més de 3.000 participants procedents de 100 països.

El Premi WISE d’Educació és la primera distinció d’aquest tipus que reconeix a un individu per la seva contribució destacada a l’educació. Amb aquest premi, Larry Rosenstock és reconegut per la seva dedicació a repensar l’aprenentatge K-12 i abordar la desigualtat a través de l’Educació. Rosenstock ha estat pioner en el concepte d’educació basada en projectes: la idea que els estudiants poden i han d’aprendre habilitats acadèmiques crucials a través de projectes pràctics que integren múltiples disciplines, enllacen amb els seus interessos i tenen un autèntic propòsit. El seu model reinventa a més el paper dels docents com «dissenyadors» que adapten els seus plans d’estudi i harmonitzen una varietat de matèries en funció de les necessitats específiques de cada alumne.

La força que impulsa el viatge professional de Larry Rosenstock ha estat sempre el compromís d’elevar l’estatus dels joves desfavorits.

Innovació en el món educatiu

Segons Rosenstock, la pròxima innovació al món educatiu no està relacionada ni amb el desenvolupament del big data, la Intel•ligència artificial o l’aprenentatge automatitzat, com podria semblar en un món cada vegada més dominat per la tecnologia. La pròxima innovació té a veure precisament amb la millor de les competències que fa únics els éssers humans (empatia, comunicació, creativitat, pensament crític, cooperació, solidaritat) per poder prendre decisions en un món on sobraran la informació i les dades però on faltarà talent per utilitzar-les davant els grans desafiaments. Larry Rosenstock (Nova York, 1948) defensa un model d’educació humanista en què càpiguen tots els nens, independentment del seu origen, raça o condició social. “La informació ja és a tot arreu – afirma . El que es necessita ara és l’habilitat per analitzar-la per resoldre problemes”.

En una jornada habitual els alumnes poden treballar només amb tres professors: un de l’àrea de matemàtiques i ciències, un altre l’àrea d’humanitats, llengua i ciències socials i finalment, un professor de l’àrea artística, exploració i comunicació.

La jornada escolar no està dividida ni per hores ni per matèries, sinó per projectes i àrees de coneixement.

Cimera de Doha
El lema enguany és «Desaprendre, tornar a aprendre. Què significa ser humà «

Adjunto el link de tot l’artícle, per si us interessa saber més…

Inter Estades
Inter Estades