Parlem de les soft skills, què són exactament?

Què són les soft skills?

Les soft skills o habilitats socials són aquell conjunt de capacitats que et fan millorar la teva professionalitat. A banda dels teus coneixements concrets d’un tema, existeixen altres aspectes molt importants per al correcte desenvolupament de les teves funcions dins un equip de treball o un grup.

Per treballar en equip, per exemple, necessites dosis d’empatiacomunicació i, moltes vegades, lideratge. No et servirà de res ser expert en una matèria si no domines correctament aquestes habilitats socials.

Per això, és molt important que treballis les teves soft skills. Moltes vegades ens concentrem en millorar les nostres capacitats tècniques però oblidem focalitzar en aquells aspectes que ens permeten destacar com a persones madures i bons professionals.

Exemples de soft skills

Entre les habilitats socials hi destaquen:

 • Les habilitats comunicatives
  És molt important tenir la capacitat de transmetre la informació de manera efectiva. Per fer-ho, cal que paris atenció a aspectes tals com l’entonació, la gestualitat de les mans i l’expressió de la cara.
 • La gestió del temps
  Els teus coneixements no et serviran de res si no ets capaç de gestionar bé el temps. L’ordre i la planificació són fonamentals.
 • La resolució dels conflictes
  Un conflicte a la feina pot distorsionar el correcte funcionament d’un projecte o una empresa. Cal que tinguis la capacitat de resoldre els conflictes de forma ràpida i satisfactòria.
 • Les habilitats de negociació
  Pots pensar que aquesta és una de les soft skills reservada a executius i alts càrrecs. En realitat no és així. La capacitat de negociació està molt ben vista a qualsevol nivell. És necessari saber arribar al millor acord en situacions diàries.
 • La motivació
  Aquesta és una de les soft skills més valorades per les empreses. Si tens els coneixements necessaris per a un lloc de treball però no tens la motivació adequada, les teves capacitats perdran tot o quasi tot el seu valor.
 • L’adaptació als canvis
  Igualment important és saber adaptar-se als canvis. Reaccionar ràpid i bé davant alguna adversitat o modificació implica guanyar molt de temps. Per a les empreses és bàsic guanyar temps.

L’èxit està en combinar les soft skills amb les hard skills

Avui en dia, no n’hi ha prou en ser el millor expert en un àmbit. També s’ha de ser el millor professional. Només potenciant i aplicant correctament les teves habilitats interpersonals esdevindràs un professional d’èxit.

Ara bé, això no t’ha de fer oblidar la importància dels teus coneixements tècnics. És igual d’important mantenir i millorar tant unes habilitats com les altres.

En definitiva, el correcte equilibri entre les teves hard i soft skills t’ajudarà a desenvolupar els teus projectes amb menys esforç i més èxit.

 

Com que crec molt en aquestes habilitats, i també en la necessitat de parlar bé altres idiomes i molt especialment l’anglès, a Inter Estades oferim un curs amb la finalitat de treballar i potenciar aquestes habilitats al màxim i en anglès.

Es tracta d’un curs de 15 hores on els alumnes es divideixen en equips i han de crear debat, compartir el seu punt de vista, defensar-lo en equip i argumentar amb fonament les seves idees.  SOFT SKILLS PER ADOLESCENTS

Capacitat de parla

Habilitat de presentació, estil i precisió

Treball col·laboratiu i assessorament

Raonar i discutir idees complexes

Aquests són els quatre blocs que seguirem en aquest programa a Oundle (Anglaterra). Per la tarda seguirem amb esports i al llarg dels 15 dies farem cinc viatges per la zona per acabar d’enriquir la nostra experiència.

https://interestades.com/soft-skills-per-adolescents/

Inter Estades
Inter Estades