Parlem de les soft skills, què són exactament?

Què són les soft skills?

Les soft skills o habilitats socials són aquell conjunt de capacitats que et fan millorar la teva professionalitat i millorar com a persona. A banda dels teus coneixements concrets d’un tema, existeixen altres aspectes molt importants per al correcte desenvolupament de les teves funcions dins un equip de treball o un grup.

Per treballar en equip, per exemple, es necessita dosis altes d’empatia, comunicació i, moltes vegades, lideratge. No serveix de res ser expert en una matèria si no domines correctament aquestes habilitats socials.

Per això, és molt important treballar les “soft skills”. Moltes vegades ens concentrem en millorar les capacitats tècniques però oblidem focalitzar en aquells aspectes que ens permeten destacar com a persones madures i bons professionals.

Exemples de soft skills

Entre les habilitats socials hi destaquen:

 • Les habilitats comunicatives
  És molt important tenir la capacitat de transmetre la informació de manera efectiva. Per fer-ho, cal parar atenció a aspectes tals com l’entonació, la gestualitat de les mans i l’expressió de la cara.

 • La gestió del temps
  Els coneixements realment serveixen si saps gestionar bé el temps. L’ordre i la planificació són fonamentals, per seguir un pla i no desviar-se. De fet és molt més fàcil d’arribar als nostres objectius.

 • La resolució dels conflictes
  Un conflicte a la feina pot distorsionar el correcte funcionament d’un projecte o una empresa. Cal que tinguis la capacitat de resoldre els conflictes de forma ràpida i satisfactòria.

 • Les habilitats de negociació
  Es pot pensar que aquesta és una de les soft skills reservada a executius i alts càrrecs. En realitat la capacitat de negociació està molt ben vista a qualsevol nivell i és necessari saber arribar al millor acord en situacions diàries i quotidianes.

 • La motivació
  Aquesta és una de les soft skills més valorades per les empreses i per qualsevol situació social. Si tens els coneixements necessaris per a un lloc de treball però no tens la motivació adequada, les teves capacitats perdran tot o quasi tot el seu valor. Amb la motivació és molt més fàcil gestionar qualsevol situació i aconseguir el que ens proposem.

 • L’adaptació als canvis
  Igualment important és saber adaptar-se als canvis. Reaccionar ràpid i bé davant alguna adversitat o modificació implica guanyar molt de temps. Per a les empreses és bàsic guanyar temps.


L’èxit està en combinar les soft skills amb les hard skills

Avui en dia, no n’hi ha prou en ser el millor expert en un àmbit. Cal ser professional, potenciant i aplicant correctament les habilitats interpersonals, i essent una persona empàtica valorant les persones i les coses amb les que tractem. És important mantenir i millorar tant les habilitats professionals com les personals.

En definitiva, el correcte equilibri entre les teves hard i soft skills ajuda a desenvolupar els projectes personals i professionals amb menys esforç i més èxit.

Com que crec molt en aquestes habilitats, i també en la necessitat de parlar bé altres idiomes i molt especialment l’anglès, a Inter Estades oferim un curs amb la finalitat de treballar i potenciar aquestes habilitats al màxim i en anglès.

Un curs on els alumnes es divideixen en equips i han de crear debat, compartir el seu punt de vista, defensar-lo en equip i argumentar amb fonament les seves idees. De fet, és potenciar l’esperit crític i qüestionar-se preguntes en situacions variades, i també quotidianes.

A SOFT SKILLS PER ADOLESCENTS es treballa de manera directa la

Capacitat de parla

Habilitat de presentació, estil i precisió

Treball col·laboratiu i d’assessorament

Raonar i discutir idees complexes

Aquests són els quatre blocs que seguim al programa, juntament amb esports i sortides per la zona per acabar d’enriquir l’experiència.

Tant de bo, aquest estiu 2021 el podem gaudir personalment a Anglaterra, si no farem un altre tastet online com ens ha tocat fer aquest 2020.

+ informació

Inter Estades
Inter Estades